Vertragingen drukken resultaat Thomas Cook

Thomas Cook heeft zijn verlies het afgelopen kwartaal verder teruggebracht. Dat bleek woensdag bij de presentatie van de cijfers.

 Het resultaat werd negatief beïnvloed door de compensatie die de Britse touroperator moet betalen aan passagiers die kampen met vertragingen.

Thomas Cook leed in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een verlies van 73 miljoen pond (98 miljoen euro), tegen 122 miljoen pond verlies in het eerste kwartaal van het voorgaande boekjaar.

Met name op de eigen thuismarkt deed de touroperator aan klantenbinding en verbeterde zijn winstmarge. Daartegenover stonden mindere resultaten in andere Europese landen. Wel profiteerde het bedrijf van de lagere prijzen voor brandstof.

De totale omzet ging omlaag van 1,7 naar 1,5 miljard pond. Dat de touroperator ondanks de omzetdaling het verlies wist te verkleinen, dankt het aan een grote bezuinigingsoperatie die dit jaar 500 miljoen pond moet opleveren. Er volgt nog een tweede bezuinigingsronde die volgens Thomas Cook nog eens 400 miljoen pond aan besparingen moet opleveren in 2018.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie