Zakenbank Kempen & Co is door een vooraanstaande analist in opspraak geraakt. De marktvorser gebruikte geheime informatie over beursfonds Arcadis bij contacten met klanten. 

Hij is onlangs op non-actief gesteld na een intern onderzoek, meldt Het Financieele Dagblad vrijdag.

Ingenieursbureau Arcadis stuurde begin vorig jaar per ongeluk een eerste versie van de jaarcijfers te vroeg naar een groep analisten. Het bedrijf verzocht hen direct er niets mee te doen. Alleen analist Teun Teeuwisse van Kempen negeerde dat verzoek. Hij zou de informatie gebruikt hebben bij zijn contact met klanten.

Teeuwisse staat bekend als een ster in zijn vakgebied. Hij was de eerste analist die de problemen bij installatiebedrijf Imtech op de kaart zette, in een tijd dat Imtech nog ontkende en bagatelliseerde. Hij was toen werkzaam bij ABN AMRO. In november 2013 ging Teeuwisse naar Kempen.

Kempen gaf tegen de krant aan dat Teeuwisse met betaald verlof is gestuurd en onthoudt zich verder van commentaar. Teeuwisse reageerde niet op verzoeken van het Financieele Dagblad om contact. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) onderzoekt de affaire.