De Britse luchtvaartmaatschappij Easyjet heeft in januari de slag verloren van Ryanair. 

De prijsvechter zag de ticketverkoop afgelopen maand stagneren, waar zijn Ierse aartsrivaal maar liefst 30 procent meer passagiers vervoerde dan een jaar eerder.

Easyjet bediende in januari iets meer dan 4 miljoen passagiers, net zoveel als in de eerste maand van 2013, zo blijkt uit donderdag gepubliceerde vervoersstatistieken.

In december was nog sprake van een groei van 3,2 procent. Gemiddeld was iets meer dan 85 procent van de stoelen aan boord gevuld. De bezettingsgraad is daarmee nog wel iets beter dan bij Ryanair, waar de vliegtuigen voor 83 procent vol zaten.

De Ierse prijsvechter vervoerde vorige maand 6 miljoen reizigers, bijna net zoveel als in december. Normaal gesproken zakt de reislust in de eerste maanden van het jaar, maar Ryanair wist met prijsverlagingen toch veel consumenten te verleiden.

Air France-KLM, dat de komende jaren stevig wil groeien in de prijsvechtersmarkt, komt maandag met vervoersstatistieken over januari.

Dan moet blijken of budgetdochter Transavia, die in de maanden oktober tot en met december steeds dubbelcijferige groei liet zien, zich ook vorige maand staande heeft gehouden onder het prijsgeweld van Ryanair.