Het Duitse ministerie van Justitie heeft een inval gedaan bij Imtech en andere technologiebedrijven.

Dat maakt de technisch dienstverlener woensdag bekend naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

De autoriteiten onderzoeken volgens de krant een vermeende overtreding van de mededingingsregels en belastingfraude rond de bouw van een kolencentrale van Essent, dat onderdeel is van de Duitse energiereus RWE.

Volgens een woordvoerder van de onderneming uit Gouda gaat het om een vervolgstap van een onderzoek dat vorig jaar werd begonnen.

Imtech liet medio januari weten dat een eigen onderzoek geen malversaties aan het licht heeft gebracht. In november kondigde het bedrijf aan dat de gang van zaken rond de bouw van een krachtcentrale in Duitsland werd onderzocht.

Gedupeerd

Medewerkers zouden energieconcern RWE en Essent voor miljoenen hebben gedupeerd door de prijs op te drijven. Imtech wacht het onderzoek, waaraan wordt meegewerkt, verder af.

Een woordvoerder van het Duitse Bundeskartellamt wilde desgevraagd niet op de inhoud van het onderzoek ingaan. Hij kon alleen bevestigen dat meerdere technische dienstverleners worden onderzocht en dat dit onderzoek nog geruime tijd in beslag kan nemen.

Het aandeel Imtech is woensdag fors lager gesloten. Beleggers schrokken van de berichten over de inval. Bij de slotbel was Imtech de grootste daler bij de middelgrote fondsen, met een verlies van 7,2 procent op 3,86 euro.

Fraude bij Imtech, een overzicht