Sony heeft in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van de zwakkere yen en een sterke verkoop van onder meer mobiele telefoons. 

Dat maakte het Japanse elektronicaconcern woensdag bekend bij de presentatie van de resultaten over het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar.

Sony zag de omzet met ruim 6 procent stijgen tot 2,56 biljoen yen (18,9 miljard euro). De nettowinst bedroeg omgerekend 660 miljoen euro, ruim drie keer zoveel als een jaar eerder.

Het gaat om voorlopige cijfers. De resultaten van de filmtak konden als gevolg van een cyberaanval eind vorig jaar nog niet worden berekend. Met de geschatte kosten van die hack is al rekening gehouden.

Sony, dat fors afschreef op zijn eigen Xperia-telefoons, heeft zich gestort op de productie van sensoren voor camera's die verwerkt zijn in mobieltjes van onder meer Apple. Het Japanse bedrijf investeert 781 miljoen euro in een fabriek om aan de grote vraag naar de sensoren te kunnen voldoen. Sony schreef 1,3 miljard euro af op zijn Xperia-lijn en schrapt dit jaar 2.100 banen bij zijn onderdeel dat mobieltjes maakt.

Over het gehele boekjaar verwacht Sony een nettoverlies van omgerekend 1,26 miljard euro te lijden. Dat is ruim een kwart minder dan het tekort waar het bedrijf in oktober nog van uitging.