KPN heeft in 2014 de winst zien dalen, vergeleken met een jaar eerder. Afgelopen jaar hield het concern onder de streep 239 miljoen euro over, 18 procent minder dan een jaar eerder. 

Dit meldt het telecomconcern woensdag. De omzet daalde met 4,6 procent naar 8 miljard euro. 

KPN maakte verder bekend dat het zijn besparingdoelen heeft opgevoerd. Het wil de kosten in 2016 met 400 miljoen euro verlaagd hebben ten opzichte van 2013. Dat was eerder ruim 300 miljoen euro.

"2014 was voor KPN een jaar van transformatie waarin we goede strategische voortgang hebben geboekt", zegt topman Eelco Blok in een commentaar. "Na de verkoop van E-Plus hebben we onze positie in Nederland verder versterkt door het resterende belang in de glasvezel joint-venture Reggefiber te kopen."

Het telecombedrijf maakte ook bekend dat het Jolande Sap, voormalig fractievoorzitter en partijleider van GroenLinks, wil benoemen in de raad van commissarissen. 

Sap, die wordt voorgedragen vanwege het terugtreden van Tini Hooymans, is momenteel voorzitter van de raad van toezicht van gezondheidsinstelling Arkin en partner bij Camunico. De centrale ondernemingsraad van het telecombedrijf steunt de voordracht.

Telefónica Deutschland

KPN heeft nog geen beslissing genomen wat het doet met zijn belang van 20,5 procent in Telefónica Deutschland. Dat zei Blok woensdag. 

KPN bezit het belang sinds de afronding van de verkoop van de Duitse dochter E-Plus op 1 oktober vorig jaar. Het concern mag de aandelen zes maanden na die verkoop, dus op 1 april, pas verkopen. Blok gaf aan er vanuit te gaan dat het belang ''een goede investering is''.