Vastgoedonderneming Vastned draagt Charlotte Insinger en Marc van Gelder voor als nieuwe leden van de raad van commissarissen.

Dat werd dinsdag bekendgemaakt.

De twee zullen worden voorgedragen, voor een periode van vier jaar, tijdens de aandeelhoudersvergadering op 24 april 2015.

Insinger was eerder werkzaam bij Shell en Robeco. Op dit moment is ze onder meer commissaris bij Ballast Nedam, SNS Reaal (in 2009 door de Nederlandse staat voorgedragen) en lid van de raad van toezicht van de luchtverkeersleiding Nederland en het Filmfonds.

Topman Mediq

Van Gelder begon zijn carrière bij de Amerikaanse zakenbank Drexel Burnham Lambert en werkte daarna bij McKinsey & Company en Ahold. De afgelopen negen jaar was hij topman van de tot 2013 beursgenoteerde medische dienstverlener Mediq. Momenteel is hij commissaris bij Maxeda, Action en het Belgische Gimv.

Pieter Verboom zal tijdens de vergadering in april na een periode van elf jaar aftreden als commissaris. Wouter Kolff had tijdens de aandeelhoudersvergadering in 2014 al aangegeven in april 2016 zijn commissariaat bij Vastned te beëindigen, na een periode van tien jaar. Om een goede overgang te bewerkstelligen zal de raad daardoor voor één jaar uit vijf personen bestaan.