Beleggers krijgen het zeer druk deze week met veel bedrijfsresultaten en een stroom aan macro-economische gegevens. In Amsterdam gaan komende week twee bedrijven naar de beurs.

Het Damrak mag deze week twee nieuwkomers verwelkomen. Drankproducent Bols maakt woensdag zijn debuut op de Amsterdamse aandelenmarkt, gevolgd door optiekketen GrandVision op vrijdag.

Telecomconcern KPN en oliedienstverlener SBM Offshore publiceren woensdag de resultaten over het afgelopen kwartaal en heel 2014. Diervoederproducent Nutreco, die wordt overgenomen door SHV, maakt een dag later cijfers bekend, net als vastgoedbedrijf Wereldhave.

Cijfers

Tevens komen deze week cijfers van onder meer Arseus, Eurocommercial Properties en Holland Colours. Air France-KLM gaat mogelijk donderdag zijn kostenbesparingsplannen bekendmaken.

De agenda voor macro-economisch nieuws is bomvol. Er komen cijfers over de industrie en dienstensector in onder meer China, Duitsland, Frankrijk, de eurozone en de Verenigde Staten. Daarnaast worden gegevens gepubliceerd over de Europese winkelverkopen en de Amerikaanse consumentenbestedingen. Uit Duitsland komt data over de fabrieksorders en de industriële productie.

Banencijfer VS

Het belangrijkste macrocijfer staat voor vrijdag op de rol. Dan maakt de Amerikaanse overheid het banencijfer over januari bekend. Beleggers krijgen woensdag alvast een voorproefje met het cijfer over de banengroei in het Amerikaanse bedrijfsleven van loonstrookverwerker ADP.

Verder komen deze week nog veel toonaangevende buitenlandse bedrijven met resultaten, waaronder ExxonMobil, Banco Santander, BP, UPS, General Motors, Vodafone, Merck, Daimler en BNP Paribas