SHV heeft zijn bod op diervoerproducent Nutreco opnieuw verhoogd en heeft daarmee de steun van grootaandeelhouders APG en NN verworven. 

Dat maakte het handelsconglomeraat vrijdag bekend.

SHV biedt nu 45,25 euro per aandeel Nutreco, waar eerder 44,50 euro werd geboden. Met het hogere bod wordt Nutreco gewaardeerd op 3,04 miljard euro.

Pensioenuitvoerder APG en verzekeraar NN hebben hun steun voor dit bod uitgesproken. APG bezit ongeveer 9,8 procent van de aandelen van de diervoerproducent, NN houdt 7,5 procent van de stukken. SHV heeft inmiddels al 27,7 procent van de aandelen Nutreco in handen.

Eerder liet het bestuur van Nutreco al weten de overname door SHV te steunen. SHV en Nutreco zijn onder meer overeengekomen dat Nutreco na de overname niet wordt opgesplitst, dat het bedrijf in Nederland blijft gevestigd en dat de transactie geen gevolgen heeft voor het personeel. SHV financiert de overname uit eigen middelen.

Familiebedrijf

SHV is het grootste familiebedrijf van Nederland. De voormalige Steenkolen Handels-Vereeniging is onder meer actief op het gebied van energie, groothandels en zwaar transport.

Het concern maakte in oktober bekend Nutreco over te willen nemen, destijds voor 40 euro per aandeel. APG liet toen weten dat bod te laag te vinden. SHV verhoogde vervolgens zijn bod naar 44,50 euro, ook om eventuele interesse van Cargill, een branchegenoot van Nutreco, in de kiem te smoren.