Investeringsmaatschappij Andlinger heeft formeel een overnamebod uitgebracht op Crown van Gelder (CVG). Zoals in oktober al was gemeld bedraagt de biedprijs 5,50 euro per certificaat en per participatierecht, en 27,50 euro per niet-genoteerd aandeel. 

Het bod wordt volledig voldaan in contanten en wordt door zowel het bestuur als de raad van commissarissen van CVG aanbevolen bij de aandeelhouders, zo bleek woensdag.

Aandeelhouders kunnen hun stukken vanaf donderdag 29 januari aanmelden voor overname. De aanmeldingstermijn sluit op 27 maart om 17.40 uur, tenzij tot verlenging wordt besloten. CVG houdt op 19 maart een buitengewone aandeelhoudersvergadering waarin het bod nader wordt toegelicht.

Aandeelhouders die samen een kleine 40 procent van de aandelen bezitten, hebben al toegezegd hun belangen te zullen aanbieden. Andlinger, dat begin december al liet weten de financiering rond te hebben, zal het bod gestand doen als 95 procent van de aandelen wordt aangemeld. Die drempel kan worden verlaagd naar 80 procent.