TIE Kinetix heeft 2014 afgesloten met een winst onder de streep van 439.000 euro. Een jaar eerder werd nog 1,3 miljoen euro verlies geleden.

De omzet nam afgelopen jaar met 43 procent toe tot 20,5 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

TIE boekte een brutowinst (ebitda) van 1,1 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 146.000 euro. Het bedrijf profiteerde met name van een sterke groei van de opbrengsten uit clouddiensten en consultancy, die met respectievelijk 65 en 84 procent toenamen.

De cijfers tonen volgens topman Jan Sundelin aan dat de activiteiten van TIE in staat zijn winst en een positieve kasstroom te genereren. Hij wees met name op de groei van de terugkerende omzet. ''Dat brengt duidelijk stabiliteit voor ons bedrijf en biedt een solide basis voor marketing, verkoop en productontwikkeling.''

De gesprekken met de Europese Commissie over het al dan niet terugbetalen van mogelijk onterecht ontvangen subsidiegelden, zijn nog niet afgerond.

TIE nam eerder al maatregelen om een eventuele claim vanuit Brussel te kunnen betalen, maar probeert nog altijd het schadebedrag zo beperkt mogelijk te houden.