De Amerikaanse aandelenbeurzen kwamen maandag nauwelijks in beweging.

Beleggers in New York leken zich vooral druk te maken over de zwaarste sneeuwstorm in jaren, waarvoor in de stad de noodtoestand is afgeroepen.

De verkiezingsoverwinning van Syriza in Griekenland zorgde nauwelijks voor reuring.

De leidende Dow-Jonesindex sloot een fractie hoger op 17.678,70 punten. De brede S&P eindigde 0,3 procent in de plus op 2057,09 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,3 procent tot 4771,76 punten.

Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines verloor 0,8 procent. Het concern heeft vanwege de sneeuwstorm uit voorzorg honderden vluchten geannuleerd. Andere kleinere Amerikaanse maatschappijen hebben tientallen vluchten geschrapt.

Mattel

Het aandeel van speelgoedfabrikant Mattel leverde krap 5 procent in. Het bedrijf neemt per direct afscheid van topman Brian Stockton. De reden van zijn vertrek werd niet genoemd, maar Mattel kampt al geruime tijd met tegenvallende resultaten. D.R. Horton, de grootste huizenbouwer van de Verenigde Staten, klom 5,5 procent na beter dan verwachte kwartaalcijfers.

Telecomconcern AT&T verloor 0,6 procent. Het bedrijf wist verder uit te breiden in Mexico met de overname van Nextel Mexico voor bijna 1,9 miljard dollar. IBM won 0,3 procent. Het concern ontkende mediaberichten dat het hard gaat snijden in zijn personeelsbestand, waarbij het sprak van ridicule en op niets gebaseerde geruchten.

Microsoft

Nabeurs openen onder meer Microsoft en Texas Instruments de boeken. Ook United Technologies presenteert dan al de cijfers. In eerste instantie zou de maker van onder meer de Black Hawk helikopter dinsdag de resultaten openbaren, maar door de sneeuwstorm is die presentatie vervroegd.

De euro was 1,1253 dollar waard, tegen 1,1278 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie daalde 1 procent in prijs tot 45,14 dollar. Brent werd 1,3 procent goedkoper op 48,16 dollar.

Bekijk de actuele Dow Jones-koersen | Bekijk de actuele Nasdaq-koersen