Het vertrouwen onder particuliere beleggers is in de eerste maand van het nieuwe jaar verder gegroeid. Dat maakte ING zaterdag bekend op basis van eigen onderzoek.

De zogeheten ING BeleggersBarometer kwam in januari uit op 134 punten, een stijging van 6 punten vergeleken met december vorig jaar.

Beleggers zijn volgens ING vooral positief gestemd over hun eigen financiële situatie. Dat komt met name doordat zij in het afgelopen halfjaar hun winsten met aandelen en obligaties hebben zien groeien.

De bank constateert ook dat meer dan 40 procent van de particuliere beleggers alleen maar Nederlandse aandelen in portefeuille heeft. ING is echter van mening dat ze er verstandiger aan zouden doen wat meer over de grens te kijken. Daarmee kunnen de risico's beter worden gespreid.

Voornemens

Als financiële voornemens voor het nieuwe jaar zijn vooral meer sparen (23 procent) en meer beleggen (21 procent) populair.

Beleggers denken in 2015 vooral meer te verdienen door het aankopen en verkopen van aandelen beter te timen. Ruim een op de vijf (22 procent) steekt zijn geld liever in aandelen die veel dividend uitkeren.