UPS heeft vorig jaar minder winst geboekt dan verwacht. Vooral op de Amerikaanse markt vielen de ontwikkelingen tegen, zo maakt het koeriersbedrijf vrijdag bekend.

UPS vervoerde naar eigen zeggen ongeveer evenveel pakjes als verwacht. De operationele winst valt echter tegen door onverwacht hoge kosten voor de bezetting op piekmomenten. Daardoor was de winst vooral in het afgelopen kwartaal, met de voor pakketbezorgers bijzonder drukke feestdagen, lager dan verwacht.

Het bedrijf zette de afgelopen tijd meer personeel in om de kwaliteit van de bezorging te garanderen. Dit werkte prima op Cyber Monday en op 22 december. Andere dagen waren echter minder druk, waardoor de bezetting te groot was.

Winst

UPS verwacht in het vierde kwartaal een aangepaste winst van 1,25 dollar per aandeel. In heel 2014 kwam de winst naar verwachting uit op 4,75 dollar per aandeel. De winstcijfers worden op 3 februari gepresenteerd.

Het concern verwacht een solide groei in alle divisies in 2015. De groei van de winst per aandeel komt waarschijnlijk wel iets lager uit dan de toename met 9 tot 13 procent die op lange termijn wordt geambieerd.