BP wil nu ook zijn olieterminal in het Amsterdamse havengebied verkopen. 

Het olieconcern maakte dit donderdag bekend. Eerder zette BP zijn olieterminal in het Rotterdamse havengebied al in de etalage.

BP zegt na een studie tot de conclusie te zijn gekomen dat het op langere termijn beter is voor de Amsterdamse terminal en de zestig mensen die er werken ''een eigenaar te hebben die de strategische interesse heeft om te investeren in de toekomst van deze locatie''.

Opslagcapaciteit

De olieterminal heeft een opslagcapaciteit van 950.000 kubieke meter en wordt gebruikt voor de levering van brandstoffen aan en vanuit Europa. Ook worden vanuit de locatie lokale en regionale tankstations bevoorraad met benzine en diesel.

Met die activiteiten gaat BP door, maar zal daarvoor voortaan gebruik maken van faciliteiten van derden. Het concern verwacht dat de verkoop tegen het einde van het jaar zal plaatsvinden.

BP liet in november weten zijn Rotterdamse olieterminal te gaan verkopen en zich meer te focussen op zijn raffinaderij in het Rotterdamse havengebied. Deze terminal is met een capaciteit van 100.000 kubieke meter en dertig medewerkers veel kleiner dan de Amsterdamse.