Imtech is definitief sportsponsor af in Duitsland. Het door boekhoudproblemen in opspraak geraakte installateursbedrijf uit Gouda meldt dat het laatste nog lopende contract, met voetbalclub HSV uit Hamburg, per 30 juni voortijdig wordt beëindigd.

Het stadion van de club van middenvelder Rafael van der Vaart heet dan niet langer de Imtech Arena.

Eerder werd al de samenwerking met Bayern München en het veel kleinere VfR Aalen stopgezet.

De beëindiging van dergelijke sponsordeals maakt deel uit van de grote schoonmaak die topman Gerard van de Aast doorvoert bij Imtech. Hij werd bij zijn aantreden in 2013 direct geconfronteerd met veel financiële problemen, die veelal hun oorsprong hadden bij de Duitse tak van de onderneming.

Imtech Arena

Van de Aast stak nooit onder stoelen of banken dat hij de naam van zijn bedrijf liever vandaag dan morgen zou zien verdwijnen van de gevel van de Imtech Arena.

De topman vond miljoenen verslindende sponsordeals niet passen bij een bedrijf dat financieel in zwaar weer zit. Uitgerekend de onderhandelingen met HSV, waar de sponsoring door de naamgeving aan het stadion het meest zichtbaar was, duurden evenwel het langst.

De Duitse club heeft in Klaus-Michael Kühne, de in Hamburg geboren topman en meerderheidsaandeelhouder van transportbedrijf Kühne + Nagel, een nieuwe geldschieter gevonden. Met hem is afgesproken dat het stadion waar Oranje in 1988 Duitsland uitschakelde in de halve finale van het EK voetbal, weer de oude naam Volksparkstadion terugkrijgt.