De Amerikaanse veilingsite eBay gaat 2.400 banen schrappen als onderdeel van een grote reorganisatie. Het personeelsbestand zal hiermee met circa 7 procent inkrimpen.

Dat heeft eBay woensdag bekendgemaakt.

De reorganisatie treft alle onderdelen van het bedrijf, dat werkt aan de afsplitsing van betaaldienst PayPal. Daarnaast worden nu ook de mogelijkheden bekeken voor het onderdeel dat winkelbedrijven helpt op het gebied van internethandel (eBay Enterprise).

Vorig kwartaal steeg de omzet van eBay met 9 procent naar 4,9 miljard dollar (4,2 miljard dollar). De nettowinst nam met 10 procent toe, tot 936 miljoen dollar.

Het bedrijf voorspelde een omzet van 4,35 tot 4,45 miljard dollar in het lopende kwartaal. Dat was minder dan analisten hadden verwacht.

Miljardair

Het bedrijf liet verder weten een overeenkomst te hebben gesloten met de activistische aandeelhouder Carl Icahn. Die miljardair was vorig jaar een van de drijvende krachten achter de afsplitsing van PayPal, die dit jaar moet worden gerealiseerd.

Icahn krijgt een eigen vertegenwoordiger in het bestuur van eBay, waarvan bij de splitsing wordt bepaald bij welk bedrijf hij vervolgens bestuurder wordt, eBay of PayPal.