RoodMicrotec houdt last van uitstel van opdrachten. Dat meldt de toeleverancier aan de chipindustrie donderdag bij de presentatie van de omzetcijfers van 2014.

RoodMicrotec zag de opbrengsten vorig jaar met 11 procent dalen ten opzichte van 2013, tot 10 miljoen euro. De krimp kwam vooral door een slecht eerste halfjaar, in de tweede helft namen de opbrengsten met 9 procent toe tot ruim 5 miljoen euro. Ondanks die groei wordt de omzet volgens het bedrijf nog altijd 'flink' geraakt door uitstel van opdrachten.

RoodMicrotec put hoop uit de aanvragen voor offertes, die samen zo'n 10 miljoen euro waard zijn. Volgens het bedrijf leidt circa 90 procent van die aanvragen tot daadwerkelijke offertes, waarvan ruim 50 procent in orders kan worden omgezet.

Rood verwacht binnen 7 à 8 maanden voor verschillende projecten de voorbereidingen voor productie te kunnen afronden. Vervolgens zullen die projecten omzet genereren. Vanwege het aanhoudende uitstel van opdrachten kan het bedrijf geen concrete voorspelling doen voor de ontwikkeling van de omzet. Traditiegetrouw rekent Rood op een hogere groei in de tweede helft van het jaar dan in de eerste helft.