TomTom gaat kaarten leveren voor de inbouwnavigatieapparatuur van Volkswagen. Dat meldde het navigatiebedrijf dinsdag, zonder op financiële details in te gaan.

De kaarten worden door Volkswagen gebruikt in een nieuw multimediasysteem, dat wordt opgenomen in diverse modellen zoals de Jetta, Passat en Kever.

Het nieuwe systeem wordt in het tweede kwartaal in de Verenigde Staten geïntroduceerd.

Automatisering

De ontwikkelingen in de auto-industrie zijn gunstig voor TomTom. De verregaande automatisering van auto's moet leiden tot een grote vraag naar de producten van het navigatiebedrijf, zo stellen analisten van Rabobank in een dinsdag gepubliceerd rapport.

Binnen de auto-industrie worden de grote winsten volgens de bank verwacht bij bedrijven die de software en de elektronische invulling van en voor auto's leveren. De samenwerkingsverbanden die TomTom op dit vlak onlangs is aangegaan met Volkswagen en Bosch zijn volgens Rabo een duidelijk bewijs van de relevantie van het Nederlandse bedrijf op dit vlak.

Een flinke groei van de orders zal vanaf 2016 zorgen voor een dubbelcijferige omzetgroei bij het onderdeel Automotive, aldus de analisten.