De Duitse autofabrikant Audi investeert de komende vijf jaar in totaal 24 miljard euro in nieuwe modellen, technologie en uitbreiding van de productie. Dat is 2 miljard euro meer dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Bijna 17 miljard euro van het totale investeringsbedrag wordt gereserveerd voor de ontwikkeling van nieuwe modellen, meldde de autofabrikant zaterdag. Audi is van plan het aantal modellen uit te breiden van vijftig naar zestig in 2020.

''Wij gaan flink investeren in innovatie op het gebied van elektrisch rijden, de toepassing van consumentenelektronica en lichtgewicht constructies'', zei topman Rupert Stadler in een verklaring.

Audi, onderdeel van Volkswagen, wil aan het eind van dit decennium wereldwijd de bestverkopende autoproducent zijn van luxe auto's. Die positie is nu nog in handen van het eveneens Duitse BMW.

Het gat tussen beide fabrikanten is al kleiner geworden. BMW verkocht in de eerste helft van dit jaar 42.600 meer auto's dan Audi. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verschil nog 54.600.

Audi verwacht dit jaar een recordaantal van meer dan 1,7 miljoen auto's te verkopen.