Het ultimatum dat de vakbonden geldtransporteur Brink's Nederland hadden gesteld voor een sociaal plan is verlopen. Brink's is niet met zo'n plan over de brug gekomen.

Dat heeft FNV-bestuurder Meindert Gorter donderdag laten weten.

De deadline voor een goed sociaal plan voor de ongeveer zeshonderd werknemers die worden ontslagen, verliep woensdagavond om 23.59 uur. Volgens Gorter hebben FNV Transport Logistiek en CNV Vakmensen niets gehoord van Brink's.

Er volgen acties van de vakbonden, maar wat die precies inhouden en wanneer die zullen zijn, is volgens Gorter nog niet besloten. "Dat wordt snel duidelijk", zegt hij. 

Voldoende tijd

De bestuurder vindt dat Brink's "voldoende tijd" heeft gehad om met een sociaal plan te komen. De ontslagen werden op 17 oktober aangekondigd. 

Volgens nieuwszender NOS worden die acties zaterdag gehouden. Dan worden de pinautomaten niet bijgevuld, heeft het CNV laten weten.

Verkocht

Woensdag werd bekend dat de Nederlandse tak van het Amerikaanse bedrijf Brink's is verkocht aan een onafhankelijke stichting die de belangen behartigt van onder meer het personeel en de klanten. Brink's Nederland gaat daardoor zelfstandig verder, maar de ontslagen zijn daarmee niet van de baan.

Het bedrijf zegt dat het in afgeslankte vorm in staat is om zich te richten op de dienstverlening voor retail, detailhandel, horeca, publieke sector en banken. Het voormalige moederbedrijf was niet langer bereid om geld te investeren in Brink’s Nederland.

Brink's raakt zijn grootste klant Rabobank kwijt, die overstapt naar Geld Service Nederland (GSN). Er wordt nog gepraat met betrokken partijen om medewerkers van Brink’s onder te brengen bij GSN of andere aanbieders.

Brink's schrapt 600 van de 1.080 banen | Profiel Brink's