Het hedgefonds van de vermaarde Amerikaanse analiste Meredith Whitney zit in zwaar weer. 

Haar grootste investeerder wil zijn geld terug en twee bestuurders vertrokken de afgelopen weken, aldus persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Het fonds, Kenbelle Capital, begon in november 2013 met een beheerd vermogen van ongeveer 50 miljoen dollar. Mede-oprichter en portefeuillemanager Stephen Schwartz is inmiddels vertrokken en naar verluidt werkt ook financieel directeur Andrew Turchin niet meer bij Kenbelle.

Daarbij zou een fonds dat gelieerd is aan BlueCrest Capital Management van miljardair Michael Platt al twee keer zijn belegging hebben teruggevraagd. Een advocaat van Whitney zei dat ze ,,onvermoeibaar is in haar wil om te slagen en te winnen'' en dat enkele collega's zijn vertrokken in onderling overleg.

De 45-jarige Whitney waarschuwde aan de vooravond van de kredietcrisis, als een van de weinigen, voor de grote problemen waarmee Amerikaanse banken te maken zouden krijgen. Een kritisch rapport, waarin ze onder meer aangaf dat zakenbank Citigroup miljarden zou moeten afschrijven op giftige leningen, gaf haar grote faam.