Afvalverwerker Inverko heeft afstand genomen van een artikel in maandblad Quote, waarin wordt gesteld dat ABN AMRO de geldkraan naar Inverko heeft dichtgedraaid. 

Volgens president-commissaris Daan Zethoven van Inverko staat het artikel vol onwaarheden, zo meldde hij vrijdag.

Volgens het artikel zou Inverko geen krediet meer kunnen opnemen bij de bank, vanwege een conflict tussen ABN AMRO en topman Henk Alssema van Inverko. Volgens Zethoven wordt onterecht de indruk gewekt dat de kwestie voor de hele NV geldt, terwijl er 'slechts' een probleem speelt bij een van de werkmaatschappijen.

Ook benadrukt de president-commissaris dat Inverko de eerste voorzichtige stappen heeft gezet en dat het werkt aan een compromis met de bank. Van een ingetrokken krediet is volgens hem geen sprake.

Volgens Alssema wordt Inverko enorm beschadigd door dit soort ongenuanceerde berichten. ''Quote lijkt een soap te regisseren rondom een paar voormalig betrokkenen bij het beursfonds", zo zei hij. Inverko beraadt zich op juridische stappen tegen Quote.

Quote lijkt zich daar geen zorgen over te maken. "Die megaclaim waar Inverko mee dreigt, zien we met vertrouwen tegemoet", laat het maandblad op de eigen site weten.