Wells Fargo is Citigroup gepasseerd als de meest waardevolle Amerikaanse bank ooit. De financiële onderneming uit San Francisco sloot de afgelopen handelsweek af met een beurswaarde van 285,5 miljard dollar. 

Wells Fargo verdubbelde zijn omvang in 2008 door de overname van branchegenoot Wachovia. Citigroup had Wachovia ook in het vizier, maar moest toezien hoe zijn concurrent er met de buit vandoor ging.

Wells Fargo´s grootste aandeelhouder is Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van Amerikaanse multimiljardair Warren Buffett, dat een belang heeft van meer dan 25 miljard dollar in de bank.

Buffett zelf is volgens berekeningen van het Amerikaanse persbureau Bloomberg inmiddels de op een na rijkste persoon te wereld geworden. Hij nam die positie over van de Mexicaanse telecommagnaat Carlos Slim.

Het aandeel van Buffetts investeringsmaatschappij bereikte de afgelopen week een recordhoogte, dankzij de grote winstgevendheid van de tientallen bedrijven die de inmiddels 84-jarige Buffett de afgelopen decennia kocht.

Buffett is nu goed voor een vermogen van bijna 73,7 miljard dollar, 300 miljoen dollar meer dan Slim. Nummer 1 op de lijst van 's werelds rijkste mensen is Bill Gates, de oprichter van Microsoft. Zijn vermogen wordt door Bloomberg momenteel geschat op 87 miljard dollar.