Macintosh is betrokken geweest bij gesprekken die curatoren van Halfords hebben gevoerd met verschillende geïnteresseerde partijen in het failliete bedrijf.

Dat zei Pat Hünen, lid van de concerndirectie, vrijdag. Donderdag bleek dat Halfords definitief geen doorstart maakt.

Hünen benadrukte dat Macintosh, dat het onderdeel medio 2013 verkocht en een lening meegaf van 9,5 miljoen euro, bij de gesprekken zat omdat het pandrecht heeft op voorraden en bankrekeningen van Halfords.

''Die worden nu te gelde gemaakt. We hebben een goede verwachting dat er substantiële bedragen uitkomen. Maar over een paar weken weten we dat pas zeker''.

Macintosh stelde in oktober nog zekerheden te hebben bij de vordering op Halfords. Of het pandrecht uiteindelijk voldoende blijkt om de vordering van Macintosh volledig te voldoen kon Hünen niet zeggen. ''Daar kan ik geen voorspelling over doen''.

Macintosh is verder niet betrokken geweest bij de beslissing van de curatoren om uiteindelijk niet in zee te gaan met een potentiële koper die zich op het laatste moment meldde. Het aanbod van deze partij voldeed niet aan de minimale voorwaarden van de curatoren.