De aandelenbeurzen op Wall Street zijn woensdag met kleine winsten gesloten. In een kalme markt wordt vooruitgekeken naar de ECB-bijeenkomst van donderdag en de cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt die vrijdag worden gepubliceerd.

De Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent in de plus op 17.912,62 punten. De brede S&P 500 steeg 0,4 procent tot 2074,33 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq eindigde met 4774,47 punten ook 0,4 procent boven de slotstand van dinsdag.

Voorbeurs bleek uit cijfers van loonstrookverwerker ADP dat er vorige maand 208.000 banen werden gecreëerd in het Amerikaanse bedrijfsleven. Dat waren er 25.000 minder dan een maand eerder en 14.000 minder dan economen gemiddeld voorspelden.

De cijfers lopen vooruit op het banenrapport dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert, waarin ook de publieke sector wordt meegenomen. Uit een rapport van de Federal Reserve bleek woensdagavond dat de arbeidsmarkt in de meeste regio's van de VS de afgelopen maanden is verbeterd.

Beleggers wachten verder op de rentevergadering van de ECB, waarbij mogelijk meer duidelijk wordt over verdere stappen om de kwakkelende Europese economie aan de praat te krijgen. Woensdag wezen nieuwe cijfers op een verder afzwakkende groei in de eurolanden.

Whiskyproducent Brown-Forman hoorde bij de grotere verliezers, met een min van bijna 4 procent. De producent van Jack Daniel's boekte vorig kwartaal tegenvallende resultaten en verlaagde zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen last van de aansterkende dollar.

De uitslagen in de Dow Jones bleven relatief beperkt. De lijst van dertig hoofdfondsen werd aangevoerd door General Electric enUnited Health die bijna 2 procent wonnen. American Express sloot de rij met een min van 1,8 procent.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,8 procent naar 67,38 dollar. De euro was woensdagavond met 1,2310 dollar evenveel waard als bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. De Europese munt staat op het laagste niveau ten opzichte van de dollar sinds augustus 2012.