De aandelenbeurzen op Wall Street stonden woensdag in de middaghandel op een kleine winst.

In een kalme markt wordt vooruitgekeken naar de ECB-bijeenkomst van donderdag en de cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt die vrijdag worden gepubliceerd.

Na bijna vier uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,1 procent in de plus op 17.893 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent tot 2071 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq stond met 4766 punten ook 0,2 procent boven de slotstand van dinsdag.

Voorbeurs bleek uit cijfers van loonstrookverwerker ADP dat er vorige maand 208.000 banen werden gecreëerd in het Amerikaanse bedrijfsleven. Dat waren er 25.000 minder dan een maand eerder en 14.000 minder dan economen gemiddeld voorspelden.

De cijfers lopen vooruit op het banenrapport dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert, waarin ook de publieke sector wordt meegenomen.

ECB

Beleggers wachten verder op de rentevergadering van de ECB, waarbij mogelijk meer duidelijk wordt over verdere stappen om de kwakkelende Europese economie aan de praat te krijgen. Woensdag wezen nieuwe cijfers op een verder afzwakkende groei in de eurolanden.

De uitslagen in de Dow Jones bleven relatief beperkt. De lijst van dertig hoofdfondsen werd aangevoerd door United Health en United Technologies, die zo'n 1,5 procent wonnen. American Express sloot de rij met een min van 1,8 procent.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,6 procent naar 67,30 dollar. De euro werd woensdag aan het begin van de avond voor 1,2304 dollar verhandeld, tegen 1,2310 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. De Europese munt staat op het laagste niveau ten opzichte van de dollar sinds augustus 2012.

Bekijk de actuele Dow Jones-koersen | Bekijk de actuele Nasdaq-koersen