Unilever heeft het Amerikaanse ijsmerk Talenti Gelato & Sorbetto overgenomen voor een niet nader genoemd bedrag.

Dat maakte het Brits-Nederlandse was- en voedingsmiddelenconcern dinsdag bekend. Talenti behaalt dit jaar naar verwachting een omzet van meer dan 120 miljoen dollar.

Met de aankoop van Talenti, dat ambachtelijk ijs maakt in dertig verschillende smaken, breidt Unilever zijn assortiment in Noord-Amerika op dat terrein uit. Het bedrijf is al eigenaar van merken als Ben & Jerry's, Breyers, Fruttare, Good Humor, Klondike, Magnum en Popsicle.

Groei

Unilever ziet een ''gezonde groei'' in de opkomende markten. Dat stelde topman Paul Polman dinsdag bij een VN-conferentie in Genève.n wees daarbij op de prognoses van het Internationaal Monetair Fonds, die uitgaan van een lichte verbetering van de groei in opkomende economieën komend jaar.

Volgens de topman staat daarnaast de hele wereldeconomie mogelijk voor een ommekeer. ''We bereiken min of meer de bodem'', zei hij in dat verband.

Omzet

Afzwakkende groei in landen als China, India en Brazilië heeft de omzetgroei van Unilever afgelopen tijd gedrukt tot het laagste peil van de afgelopen 5 jaar. Polman gaf aan dat Unilever de problemen in China, waar de verkopen vorig kwartaal daalden, nog dit jaar wil oplossen.

De vertraging doet zich daar volgens hem vooral voor in grote steden, waar de consumptie sterker afneemt dan in andere regio's.

Het aandeel Unilever bereikte dinsdag met 33,13 euro zijn hoogste waarde ooit. Rond 15.45 uur stond het aandeel ruim 1 procent in de plus op 33,10 euro. Het aandeel werd dit jaar al 13 procent meer waard.