KPN schrapt de komende tijd nog meer banen. Het concern grijpt vooral in op het hoofdkantoor. De nieuwe ontslagronde zou vooral de zakelijke divisie van het bedrijf raken.

Dat stelt RTLZ maandag op basis van bronnen.

Een woordvoerder van KPN wilde geen commentaar geven op de berichtgeving.

De zakelijke tak van KPN presteert niet goed, het bedrijf kondigde eind oktober daarom al aan om "aanvullende kostenbesparingen" door te voeren om de druk op de omzet te compenseren.

In het derde kwartaal was er opnieuw sprake van een krimpende zakelijke markt. De winst daalde met 16 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2013 omdat er minder vraag was naar traditionele diensten.  

Gedwongen ontslagen

Het banenverlies komt bovenop de reorganisatie die de telecomaanbieder in februari al aankondigde. Toen meldde het bedrijf dat tot en met 2016 tussen de 1.500 en 2.000 Nederlandse banen komen te vervallen. Daarbij werden gedwongen ontslagen niet uitgesloten. KPN was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

In 2011 kondigde KPN ook al een ontslagronde aan, die 4.650 arbeidsplaatsen kostte. Tussen 2005 en 2010 kwamen ook al meer dan 10.000 banen te vervallen.

Geen oplossing

Joost van Herpen, bestuurder van Abvakabo FNV, gaat ervan uit dat er werkgelegenheid ter discussie wordt gesteld. Tegelijkertijd benadrukt hij dat de al reeds aangekondigde ontslagen niet het gewenste resultaat hebben gehad.

"Keer op keer snijden in het personeelsbestand biedt geen oplossing. KPN moet ook kijken naar marktverbreding en marktverdieping, je kunt niet ieder jaar bezig blijven met ontslagen", aldus Van Herpen.