Delta Lloyd wil zijn aandeelhouders vanaf volgend jaar een stabiel jaarlijks dividend van 1,03 euro per aandeel gaan uitbetalen, mits het voldoet aan interne solvabiliteitsdoelstellingen.

Dat heeft de verzekeraar vrijdag bekendgemaakt.

Het bedrijf streeft ernaar de premie op het dividend in aandelen bij het slotdividend over 2014 te verlagen van 4 naar 2 procent.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat het onderscheid tussen cash- en stockdividend helemaal komt te vervallen.

Delta Lloyd liet verder weten te voldoen aan de huidige en toekomstige wettelijke eisen voor wat betreft de solvabiliteit.

Ook is een nieuwe definitie opgesteld van het operationeel resultaat, die volgens de onderneming een nauwkeuriger maatstaf is van de operationele prestaties.

Minder rigide

Het dividendbeleid van Delta Lloyd wordt ''minder rigide'' omdat het niet meer direct gekoppeld is aan de IGD-solvabiliteitsratio. Dat is positief, maar de verzekeraar biedt vooralsnog geen uitzicht op groei van de winstuitkering.

Dat schrijft analist Cor Kluis van Rabobank vrijdag in een commentaar op de aankondigingen van het bedrijf tijdens een investeerdersdag.

Het solvabiliteitsniveau waar Delta Lloyd melding van maakt is volgens Kluis in lijn met de verwachtingen en met wat wenselijk is.

Het toont aan dat inspanningen om risico's in de beleggingsportefeuille terug te dringen en langlevenrisico's af te dekken hun vruchten afwerpen, aldus de marktkenner.

Kluis handhaaft zijn koopadvies en koersdoel van 22 euro. Het aandeel won bij de opening op het Damrak 0,3 procent tot 19,03 euro, in lijn met de stijging van de AEX.