Het in Amsterdam genoteerde Franse kabelconcern Altice heeft de omzet in het derde kwartaal licht zien dalen. Dat bleek vrijdag uit een tussentijds handelsbericht van de onderneming.

Altice zette 832 miljoen euro aan opbrengsten in de boeken, 0,3 procent minder dan een jaar eerder.

De internationale omzet zakte met 2,3 procent tot 504 miljoen euro, de Franse omzet steeg met 3 procent tot 329 miljoen euro.

Het concern zag het bedrijfsresultaat (ebitda) aandikken met 12 procent tot 396 miljoen euro. Daarbij was zowel internationaal gezien als in Frankrijk sprake van een flinke toename.

Winststijging

Het aandeel van kabelconcern Altice kan flink in waarde stijgen als het bedrijf erin slaagt de Portugese bezittingen van het Braziliaanse telecombedrijf Oi in handen te krijgen. Dat meldde ING vrijdag in een rapport over Altice.

ING meldde eerder dat een overname belangrijke synergievoordelen oplevert voor Altice, gelet op de bezittingen die het al heeft in Portugal.

Nu denkt de bank aan een verhoging van het koersdoel met 7 euro naar 67 euro, wat neerkomt op een stijging van 37 procent ten opzichte van de huidige koers, als het daadwerkelijk lukt de onderdelen over te nemen.

Daarnaast doet onderdeel Numéricable het volgens ING beter dan verwacht, omdat het begin 2015 al zal profiteren van synergievoordelen.

Favorietenlijst

Volgens ING zou het zomaar kunnen dat de koers van Altice in 2018 boven de 100 euro per aandeel stijgt. Het kabelconcern staat op de favorietenlijst van de bank.

ING handhaafde een koopadvies voor Altice met een koersdoel van 60 euro. Het aandeel Altice noteerde vrijdag om 10.00 uur 0,3 procent hoger op 48,95 euro.