De Franse economie is in het derde kwartaal met 0,3 procent gegroeid ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit een eerste raming die het nationale statistiekbureau vrijdag heeft gepubliceerd.

Het groeicijfer is het sterkste in meer dan een jaar tijd. In het tweede kwartaal was volgens een herzien cijfer zelfs sprake van een krimp van 0,1 procent.

Eerder was voor die periode een nulgroei gerapporteerd voor de op een na grootste economie van de eurozone.

 

Een toename van de industriële productie met 0,5 procent leverde een belangrijke bijdrage aan het herstel. In het tweede kwartaal nam de productie van de Franse industrie nog met 0,8 procent af.

Ook de dienstensector deed het beter dan in de voorgaande periode.

Sterker dan verwacht

In de bouw was nog altijd sprake van krimp, hoewel die minder sterk was dan in het tweede kwartaal. Consumenten gaven 0,2 procent meer uit, na een toename van de consumptie met 0,3 procent in de voorgaande periode.

De groei van de Franse economie is sterker dan verwacht. Economen hadden in doorsnee een vooruitgang met 0,1 procent voorspeld.

Op jaarbasis nam het bruto binnenlands product (bbp) van Frankrijk toe met 0,4 procent. Dat cijfer komt overeen met de gemiddelde prognose.