De Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro voert gesprekken om het Amerikaanse Dreamworks Animation, de filmstudio achter succesvolle animatiefilms als Shrek en Madagascar, te kopen.

Dat meldde persbureau Bloomberg donderdag op basis van ingewijden.

Jeffrey Katzenberg, topman en medeoprichter van DreamWorks, vraagt naar verluidt meer dan 30 dollar per aandeel (circa 24 euro) voor het bedrijf. DreamWorks heeft een waarde op de beurs van circa 1,9 miljard dollar. Een prijs van meer dan 30 dollar per aandeel zou een premie betekenen van minimaal 34 procent ten opzichte van de laatste slotkoers van het aandeel.

Een overname zou de positie van Hasbro op het vlak van film en televisie flink versterken. De speelgoedmaker heeft al een belang van 40 procent in Discovery Family Channel. Het bedrijf 'leent' zijn producten ook al aan films, zoals 'Transformers'.

Eind september meldde persbureau Reuters dat het Japanse telecom- en mediaconcern Softbank sprak met DreamWorks. Zij zouden een bod willen doen van 32 dollar per aandeel, wat neer zou komen op zo'n 3,4 miljard dollar voor het hele bedrijf. De gesprekken zijn stopgezet, aldus bronnen donderdag.

Hasbro en DreamWorks wilden niet reageren op de berichten