De Japanse autofabrikant Honda heeft opnieuw een grote wereldwijde terugroepactie ingezet wegens potentiële veiligheidsproblemen met de airbags. Het gaat om 170.000 auto's, maakt Honda donderdag bekend.

In Europa betreft het 31.000 auto's, waarvan een derde in Groot-Brittannië, een kleine zesduizend in Duitsland en vierduizend in Italië. In Nederland hoeven slechts 146 Honda Civics terug naar de garage.

De laatste terugroepactie heeft betrekking op de modellen Civic (bouwjaar 2004) en Jazz, gebouwd tussen 2004 en 2005.

De autoproducent haalt de auto's terug na een dodelijk ongeluk met een Honda van het model City in Maleisië. Honda onderzoekt of het ongeluk, waarbij de airbag niet werkte, verband houdt met het onderdeel.

De airbags zijn van de Japanse leverancier Takata, een belangrijke toeleverancier voor de wereldwijde auto-industrie. Door problemen met deze airbags moesten verscheidene autofabrikanten, waaronder Toyota, BMW, GM, en Mazda, het afgelopen jaar miljoenen auto's terugroepen. 

De gewraakte airbags van Takata worden in verband gebracht met tientallen ongelukken, waarvan een aantal met dodelijke afloop.