AND International Publishers heeft de eerste negen maanden van 2014 winstgevend afgesloten. Dat maakte de maker van navigatiekaarten donderdag bekend in een tussentijds handelsbericht.

Ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder was sprake van een lichte toename van de opbrengsten, terwijl de winst ''aanzienlijk'' toenam. Op basis daarvan denkt het bedrijf over heel het jaar een hogere omzet en winst te realiseren ten opzichte van vorig jaar. Concrete cijfers gaf AND in het handelsbericht overigens niet.

Topman Hugo van der Linde ging specifiek in op het derde kwartaal, waarover hij aangaf tevreden te zijn. AND investeerde in die periode verder in de ontwikkeling van een navigatiekaart van Noord-Amerika.

Eerder dit jaar werd daarvoor een contract getekend met ALK Technologies. ''Het upgrade- en verrijkingsprogramma voor de bouw van deze kaart loopt op schema en zal naar verwachting medio 2015 gereed zijn'', aldus de onderneming.

Positief

De omzet in het derde kwartaal steeg eveneens ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Er werd ook een positief resultaat bereikt ten opzichte van ''beperkt negatief resultaat'' in het derde kwartaal van 2013. De omzet uit het contract voor de bouw van de navigatiekaart van Noord-Amerika leverde een substantiële bijdrage aan de gerealiseerde baten.

De bedrijfskosten stegen ''aanzienlijk''. door de investeringen in de kaart van Noord-Amerika.