SHV wilde in eerste instantie minder betalen voor Nutreco dan het eerste bod van 40 euro per aandeel. Dat blijkt uit een brief van het diervoederbedrijf aan twee grootaandeelhouders.

Uit het document, dat op de website van Nutreco is gepubliceerd, blijkt dat handelsconglomeraat SHV het contact met Nutreco legde. Het bedrag dat het over had voor de onderneming was in eerste instantie lager dan 40 euro per aandeel. ,,Dat werd bereikt na onderhandelingen'', aldus Nutreco. SHV verhoogde onlangs de bieding naar 44,50 euro per aandeel.

Nutreco geeft in de brief antwoord op vragen van grootaandeelhouders APG Asset management en ING AM Insurance rondom de beoogde overname van het bedrijf. De vragen gaan onder meer over de voorwaarden en de rationale achter de bieding.

Interesse

Nutreco zegt onder meer dat het de afgelopen jaren verschillende keren is benaderd door partijen die hun interesse in het bedrijf lieten doorschemeren. Concrete voorstellen werden echter niet gedaan, behalve door SHV. Het bestuur van Nutreco laat verder weten dat het vertrouwen heeft in zijn eigen strategie voor de lange termijn. Het zou deze strategie zelf als genoteerd bedrijf kunnen uitvoeren, maar ook in de portfolio van SHV.

,,SHV steunt de groeistrategie volledig. Het bod van SHV geeft aandeelhouders een faire prijs met een attractieve premie op korte termijn, zonder risico's voor de lange termijn'', aldus de raad van bestuur.