Atrium European Real Estate heeft de huurinkomsten in de eerste negen maanden van het jaar zien toenemen ten opzichte van dezelfde periode een jaar terug. 

Dat bleek woensdag uit een update van de vastgoedinvesteerder, die een beursnotering heeft in Amsterdam.

Atrium rapporteerde bruto-huurinkomsten van 160,2 miljoen euro, 5,8 procent meer dan in dezelfde periode een jaar geleden.

De netto-huurinkomsten kwamen uit op 153,4 miljoen euro, 7,3 procent meer dan vorig jaar. De operationele marge in de verslagperiode bedroeg 95,8 procent.

Winstdaling

Het bedrijfsresultaat van Atrium (ebitda) kwam uit op 132,2 miljoen euro, een toename van ruim 9 procent. De winst voor belastingen liet wel een duikeling zien, als gevolg van stevige afwaarderingen, en zakte naar 63,1 miljoen euro. Positieve wisselkoerseffecten wisten de afwaarderingen nog enigszins op te vangen.

Atrium constateerde dat de groei in zijn markten nog steeds duidelijk aanwezig is, maar in de tweede helft van het jaar wel afzwakte. Desondanks voorziet het bedrijf wel dat de expansie de rest van het huidige jaar en in 2015 zal doorzetten.

De situatie in Rusland en Oekraïne wordt door de onderneming scherp in de gaten te houden, maar de totale impact van de gebeurtenissen op het bedrijf kan nog niet volledig worden opgemaakt.