De Amerikaanse effectenbeurzen zijn dinsdag op de valreep met kleine winsten gesloten.

Doordat veel Amerikanen een vrije dag hebben en bijvoorbeeld overheidsgebouwen gesloten zijn wegens Veterans Day, ontbrak het aan richtinggevend nieuws en werd er maar weinig gehandeld op Wall Street. Lange tijd leek een einde te komen aan de recordreeks van de afgelopen dagen.

De Dow-Jonesindex, waarin de dertig grootste in New York genoteerde beursfondsen zijn opgenomen, sloot uiteindelijk een fractie hoger op toch weer een nieuwe recordstand van 17.614,90 punten.

De bredere S&P 500 steeg 0,1 procent tot eveneens een nieuw record op 2039,68 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,2 procent omhoog naar 4660,55 punten.

Economische cijfers werden niet naar buiten gebracht en nieuws over beursgenoteerde bedrijven was schaars.

Bouwonderneming D.R. Horton rapporteerde een forse winstgroei in het derde kwartaal en zag bovendien de werkvoorraad flink aandikken, een teken dat de huizenmarkt aantrekt. Het bedrijf werd daarvoor beloond met een koerswinst van 2,2 procent.

Alibaba

Internetgigant Alibaba maakte bekend dat zijn online betaaldienst Alipay apart naar de beurs wordt gebracht. Ook meldde het bedrijf een verkooprecord in China op Singles Day, een voor de onlineverkoop belangrijke feestdag.

Het aandeel, dat de laatste tijd flink in waarde is gestegen, zakte 3,9 procent. De maker van internetspelletjes Zynga won bijna 11 procent na een adviesverhoging door zakenbank Jefferies.

JPMorgan Chase

Bij de hoofdfondsen waren zorgverzekeraar UnitedHealth en farmaceut Merck de sterkste stijgers met koerswinsten van allebei 1 procent. Vliegtuigfabrikant Boeing kreeg er 0,6 procent bij.

De bank JPMorgan Chase was de sterkste daler in de Dow met een verlies van 0,9 procent, gevolgd door creditcardmaatschappij American Express die 0,7 procent inleverde.

De euro was 1,2475 dollar waard, tegen 1,2450 dollar bij het slot van de Europese beurshandel eerder op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,2 procent tot 77,53 dollar. Brentolie werd 1,3 procent goedkoper en bracht per vat van 159 liter 81,24 dollar op.

Bekijk de beurskoersen op Belegger.nl