KPN wil Frank van der Post benoemen als lid van de raad van bestuur en commercieel bestuurder (cco). Dat werd dinsdag bekendgemaakt.

Aandeelhouders zullen tijdens een buitengewone vergadering over de voordracht van het telecombedrijf worden geïnformeerd. Van der Post zal zijn rol per 1 maart op zich nemen.

De 53-jarige Van der Post is sinds 2011 lid van de raad van bestuur van British Airway. Daarvoor was hij ook actief als operationeel directeur bij de Jumeirah Group uit Dubai.

Beloningen

Het basissalaris van Van der Post is 700.000 euro op jaarbasis. Daarnaast komt hij in aanmerking voor een variabele cash-beloning voor de korte termijn en een variabele beloning voor de lange termijn, gebaseerd op voorwaardelijke aandelen. Beide beloningen zijn afhankelijk van de prestaties van KPN.

Daarnaast krijgt de heer van der Post een vergoeding van 1,2 miljoen euro als gedeeltelijke compensatie voor rechten die hij opgeeft bij zijn huidige werkgever. Deze vergoeding wordt deels in cash en deels in aandelen (uitgespreid over een langere periode) uitbetaald. Omdat het beleid van KPN niet voorziet in een dergelijke compensatievergoeding, zullen de aandeelhouders dit moeten goedkeuren tijdens de vergadering.