McDonald's heeft in oktober de omzet onder druk zien staan. Dit maakt de hamburgerketen maandag bekend. In oktober daalde de identieke omzet met een half procent. 

Op de Amerikaanse thuismarkt zag McDonald's de omzet met een procent teruglopen en in Europa met 0,7 procent. In Azië, het Midden-Oosten en Afrika kampte de fastfoodketen evenwel met een omzetdaling van 4,2 procent.

In Azië ligt McDonald's al enige tijd onder vuur vanwege een voedselschandaal bij een van de toeleveranciers. Deze zomer werd bekend dat de Chinese leverancier Shanghai Husi vlees aan Aziatische filialen van de keten verkocht dat over de houdbaarheidsdatum was. Dit vlees werd ook geleverd aan Japanse filialen

Vanwege het schandaal blijven klanten in China en Japan weg uit de restaurants van McDonald's. Positief was volgens de hamburgerketen de ontwikkeling in Australië.

De totale omzet van McDonald's kwam afgelopen maand zelfs 3,4 procent lager uit. Dit was echter vooral het gevolg van wisselkoerseffecten. Tegen constante valuta's steeg de omzet van het fastfoodbedrijf in oktober met 1,9 procent.