BinckBank en BlackFin Capital Partners hebben het verkoopproces van de outsourcing-, software- en licentieactiviteiten die vallen onder de merknaam Able gestaakt. 

Dat werd vrijdag bekendgemaakt.

De eerder gesloten zogenoemde letter of intent tussen de twee uit juli is beëindigd, omdat aan de noodzakelijke voorwaarden voor de overdracht van de Business Process Outsourcing (BPO)-klanten niet is voldaan binnen de gestelde termijn.

De dienstverlening aan de BPO-klanten zal geleidelijk worden afgebouwd en de dienstverlening wordt geïntegreerd in BinckBank. Naar verwachting zullen de integratiekosten in 2014 ongeveer 1 miljoen euro bedragen.

Een verkoop van de software- en licentieactiviteiten van Able in Reeuwijk behoort alsnog op termijn tot de mogelijkheden.

'Jammer'

Het stopzetten van het verkoopproces van Able, is ''jammer''. Dat constateren analisten van Rabobank vrijdag. Het lijkt volgens hen wel een rationele beslissing.

Rabobank wijst er daarbij op dat de boekwaarde van Able 4,5 miljoen euro was, en de verwachte prijs ook ongeveer dat niveau. ''Dus het is klein voor BinckBank, op een marktkapitalisatie van 540 miljoen euro'', aldus de kenners.

Het aandeel BinckBank, waarop Rabobank het advies buy heeft, stond vrijdag omstreeks 09.15 uur 1,6 procent lager op 7,50 euro.