AMG Advanced Metallurgical Group is positief over het hele boekjaar. De metaalspecialist rekent er op dat het bedrijfsresultaat met meer dan 10 procent zal groeien.

Ook de winst zal de prestaties van vorig jaar flink overtreffen, ondanks de zwakkere wereldwijde economische prognose, zo voorziet het bedrijf.

AMG zag in het derde kwartaal de winst uitkomen op 3,2 miljoen dollar, van 1,4 miljoen dollar vorig jaar. Het bedrijfsresultaat (ebitda) dikte met 32 procent aan ten opzichte van een jaar terug tot 23,4 miljoen dollar.

AMG liet verder weten topman Heinz Schimmelbusch te willen herbenoemen voor een periode van 4 jaar. Dat zal bij de aandeelhoudersvergadering in mei 2015 via een ''bindende nominatie'' worden besproken.

Schuldreductie

AMG liet in het derde kwartaal verder een imposante reductie van de schuld zien. Dat constateren analisten van Rabobank vrijdag. Ze noemden dat het meest positieve element uit het tussentijdse handelsbericht van de metaalspecialist. AMG wist de schuld terug te dringen met 35 procent.

Het aandeel AMG, waarop Rabobank een hold-advies heeft, noteerde vrijdag omstreeks 09.05 uur bijna 9 procent hoger op 7,19 euro.