De producent van elektromagnetische componenten Kendrion heeft in het derde kwartaal de omzet op autonome basis met 10,2 procent zien groeien. Het bedrijf ziet op dit moment geen tekenen van afzwakking op zijn belangrijkste markten.

Dat maakt Kendrion donderdag bekend.

De omzet steeg tot 107 miljoen euro, van 97,1 miljoen euro een jaar eerder. Bij de industriële tak ging de omzet op autonome basis met 4,8 procent omhoog en bij de divisie automotive bedroeg de groei 13,6 procent.

De nettowinst nam met 79 procent toe tot 5 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebita) klom met 33 procent tot 8,5 miljoen euro.

Kendrion geeft aan dat de marktomstandigheden goed waren en dat de groei in de komende tijd naar verwachting niet zal afzwakken.

Onzekerheid

Wel wijst de onderneming op toegenomen onzekerheid op zijn belangrijke Duitse markt. Onder meer daardoor en vanwege ''gebruikelijke '' onzekerheid over het productieniveau aan het einde van het jaar, geeft Kendrion geen prognoses voor het hele jaar.

Kendrion heeft voor 2015 een doelstelling voor een omzet van 450 tot 500 miljoen euro.

Solide

Kendrion heeft in het derde kwartaal solide cijfers neergezet, met een bedrijfsresultaat (ebita) dat hoger uitviel dan verwacht. Dat schrijft Rabobank in een reactie op de resultaten.
 
Daarmee ligt de autonome omzetgroei in lijn met de verwachtingen van de bank. De ebita van 8,5 miljoen euro valt hoger uit dan de 7,9 miljoen euro die door Rabobank was voorspeld. 

Rabo stelt dat met de cijfers het positieve oordeel over Kendrion wordt bevestigd. Het buy-advies wordt herhaald. Het aandeel Kendrion noteerde donderdagochtend kort na opening 1,9 procent hoger op 22,39 euro.