Technologiebedrijf TKH Group is in het derde kwartaal op een hogere omzet uitgekomen, vrijwel geheel dankzij autonome groei. 

De winstverwachting voor heel 2014 werd naar boven toe bijgesteld. Dat maakt TKH donderdag bekend in een tussentijds handelsbericht.

TKH rekent nu voor heel 2014 op een nettowinst voor amortisatie en eenmalige baten en lasten van 80 tot 85 miljoen euro. Eerder werd een bandbreedte voorspeld van 75 tot 82 miljoen euro.

De omzet steeg in het derde kwartaal met ruim 11 procent naar 340,2 miljoen euro ten opzichte van een jaar eerder. Daarbij werden de opbrengsten gestuwd door de onderdelen Industrial Solutions en Telecom Solutions.

Bij Building Solutions was sprake van een lichte daling van de inkomsten, maar wel een hogere orderinstroom.

Nettowinst

De nettowinst nam met bijna 84 procent toe tot 23,2 miljoen euro, mede dankzij een daling van de belastingdruk en lagere financiële lasten. Het bedrijfsresultaat (ebita) klom met 48,6 procent naar 35,2 miljoen euro.

Topman Alexander van der Lof constateerde dat de omzet en het resultaat zich in het derde kwartaal goed hebben ontwikkeld.

''De markten waarin TKH opereert, hebben geen verzwakking laten zien ondanks de geopolitieke situatie en de groeivertraging in Europa'' zo zei hij.

Sterk

De cijfers van TKH over het derde kwartaal waren zeer sterk met als gevolg dat het bedrijf de winstverwachting voor dit jaar kon verhogen. Dat laat Rabobank weten in een reactie op de resultaten die TKH donderdag naar buiten bracht.
 
Het bedrijfsresultaat (ebita) kwam uit op 35,2 miljoen euro, terwijl Rabobank 27,8 miljoen euro had voorspeld. De autonome groei bedroeg 11 procent, tegen een voorspelling van 8,8 procent door de bank.

De ebita-marge steeg naar het recordniveau van 10,3 procent, aldus de bank. Hier werd een marge verwacht van 8,1 procent.

Prognose

TKH gaf aan nu voor 2014 op een winst voor amortisatie en eenmalige lasten en baten te rekenen van 80 tot 85 miljoen euro, terwijl eerder een bandbreedte werd gehanteerd van 75 tot 82 miljoen euro. Rabobank had een prognose van 79 miljoen euro en ziet ruimte om die bij te stellen tot 84 miljoen euro.

Rabo stelde dat de cijfers het positieve oordeel van TKH en het conviction buy-advies onderstrepen.
 
TKH noteerde donderdag na een halfuur handelen 5,9 procent hoger op 25,28 euro.