Ageas, het bedrijf waarin de onderdelen van het Belgische Fortis zijn opgegaan, heeft in het derde kwartaal flink meer winst gemaakt dan een jaar eerder. Waar vorig jaar 41 miljoen overbleef, was dat nu 251 miljoen euro.

Dat blijkt uit de woensdag gepubliceerde resultaten.

Het nettoresultaat steeg zo hard dankzij goede prestaties in China, een aantal vastgoedtransacties in België en goede resultaten uit de verzekeringstak. De verzekeraar haalde in het derde kwartaal acht procent meer premies binnen. Ageas kreeg vooral meer levensverzekerings- en pensioenklanten.

"Na een goed tweede kwartaal met belangrijke strategische ontwikkelingen, die overschaduwd werden door zaken uit het verleden, zijn we tevreden dat de nettoverzekeringsresultaten in het derde kwartaal aanzienlijk verbeterd zijn", lichtte Ageas-topman Bart De Smet toe.

In het tweede kwartaal werden de resultaten van Ageas nog gedrukt door een reservering die Ageas heeft genomen vanwege de rechtszaak tegen het voormalige Fortis in Nederland. Ageas is in die zaak veroordeeld tot een schadevergoeding aan aandeelhouders. De verzekeraar is in cassatie gegaan.