Wolters Kluwer heeft de omzet in de eerste negen maanden van dit jaar licht zien groeien en houdt vast aan zijn verwachtingen voor het hele jaar. 

Dat maakte de informatieleverancier woensdag bekend.

De omzet van Wolters Kluwer steeg in de periode van januari tot en met september met 2 procent, gecorrigeerd voor schommelende wisselkoersen.

Op autonome basis namen de opbrengsten met 1 procent toe. Bij digitale producten stegen deze opbrengsten met 5 procent, wat ruim voldoende was om de verdere daling bij geprinte producten te compenseren.

De aangepaste operationele winstmarge daalde volgens Wolters Kluwer zoals verwacht in bescheiden mate, vanwege geplande herstructureringskosten. Die kosten komen dit jaar naar verwachting uit op circa 30 miljoen euro, waarmee de bovenkant wordt bereikt van de begin dit jaar voorspelde bandbreedte.

Wolters mikt voor 2014 verder op een winstmarge van 20,5 à 21,5 procent, een vrije kasstroom van meer dan 475 miljoen euro en een rendement op investeringen van meer dan 8 procent. De winst per aandeel groeit naar verwachting met een laag enkelcijferig percentage.

Verwachtingen

Analisten van ING en Rabobank stellen woensdag dat de omzetontwikkelingen van het afgelopen kwartaal voldoen aan de verwachtingen. 

Rabo zag een kleine tegenvaller in de verslechtering bij de juridische dienstverlening. Bij Tax & Accounting en Financial & Compliance ging de groei daarentegen licht vooruit. De bank verwacht dat de winstmarge dit jaar uitkomt aan de onderkant van de door Wolters voorspelde bandbreedte.

ING verwacht dat het aandeel Wolters Kluwer dit jaar kan profiteren van verdere bezuinigingen en een mogelijk wat meer genereuze opstelling ten opzichte van aandeelhouders. KBC zag een beter dan verwachte vrije kasstroom in het derde kwartaal.

Rabo en KBC hanteren een hold-advies voor het aandeel Wolters Kluwer, dat bij ING op de kooplijst staat. Wolters stond donderdag rond 10.00 uur 1 procent in de plus op 21,67 euro.