Ordina heeft de omzet in het derde kwartaal zien afnemen. Dat bleek dinsdag uit een tussentijds handelsbericht van de onderneming.

Ordina zag de opbrengsten met 4,9 procent afnemen tot 88,2 miljoen euro. Het terugkerende bedrijfsresultaat (ebitda) steeg wel, naar 5,3 miljoen euro.

Daarbij was sprake van een marge van 6 procent. Het IT-bedrijf zag de nettoschuldpositie dalen van 18,5 miljoen euro in het derde kwartaal van vorig jaar naar 5,4 miljoen euro.

Topman Stépan Breedveld spreekt van een ''duidelijk beter resultaat dan vorig jaar''. Hij ging ook in op de berichtgeving over onregelmatigheden bij aanbestedingen, beschuldigingen die het bedrijf ''uiterst serieus'' neemt.

Ordina verwacht het lopende interne onderzoek in het vierde kwartaal van 2014, of uiterlijk in het eerste kwartaal van 2015 af te kunnen ronden. Ordina spreekt geen prognose uit voor de komende periode.

Zwakker dan verwacht

Automatiseerder Ordina rapporteerde een zwakker dan verwachte omzet over het derde kwartaal, connstateren analisten van Rabobank dinsdag. Ook het terugkerend bedrijfsresultaat was minder dan voorzien. De marktvorsers noemden het dalen van de schuldpositie ''het enige positieve''.

De bank wijst er ook op dat Ordina inmiddels 0,6 miljoen euro heeft uitgegeven aan het integriteitsonderzoek. Daar worden de uitkomsten aan het eind van het jaar of in het eerste kwartaal van 2015 van verwacht. Rabobank rekent op een totaal aan additionele kosten vanwege de integriteitskwestie van 1 tot 2 miljoen euro. De bank wijst er wederom op dat het concern vanwege de zaak marktaandeel in de publieke sector zou kunnen verliezen.