ING heeft in het derde kwartaal betere resultaten geboekt dan een jaar eerder. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het financiële concern woensdag om 7.00 uur publiceert.

De analisten voorzien gemiddeld een onderliggende nettowinst van 1,08 miljard euro. Dat zou ruim een vijfde beter zijn dan in het derde kwartaal van 2013.

De totale opbrengsten gingen naar verwachting met 5 procent omhoog, tot 3,98 miljard euro.

ING kwam onlangs zonder kleerscheuren door het diepgravende balansonderzoek van de Europese Centrale Bank (ECB) en de daaraan gekoppelde stresstest.

Steun terugbetalen

Naar aanleiding daarvan kondigde de bank aan het laatste deel van de nog uitstaande staatssteun dit jaar al af te betalen, in plaats van voor mei 2015. Het gaat om ruim 1 miljard euro, in totaal ontving ING tijdens de financiële crisis 10 miljard euro aan steun van de overheid.

ING boekte in het tweede kwartaal ook al aanzienlijk meer winst dan een jaar eerder. Vooral de bankactiviteiten draaiden in die periode beter. De kredietverlening groeide, terwijl de bank minder geld hoefde te reserveren voor slechte leningen.