Vastned heeft de verwachting voor 2014 verhoogd. Dat doet de winkelvastgoedonderneming maandag in een tussentijds handelsbericht over het derde kwartaal.

Vastned rekent nu op een direct resultaat van 2,35 euro per aandeel. Eerder was er voor dit resultaat nog sprake van een bandbreedte van 2,10 euro tot 2,30 euro per aandeel.

De opwaardering volgt onder meer omdat de vastgoedportefeuille ondanks het ''relatief lastige klimaat'' goede resultaten blijft behalen, aldus topman Taco de Groot. Ook gunstige renteontwikkelingen en de daarmee gepaarde lage financieringskosten spelen een rol.

Het bedrijf stelt verder een dividend voor over heel het jaar van 2 euro per aandeel. Vastned zag in het derde kwartaal de bezettingsgraad uitkomen op 96,5 procent. Dat was aan het einde van het tweede kwartaal fractioneel hoger, op 96,6 procent.

Hoger

Het dividendvoorstel van Vastned is wat hoger dan verwacht. Dat constateerde analist Ruud van Maanen van ABN Amro in een reactie.
 
De marktvorser gaf aan dat de markt rekening hield met een dividend van 1,95 euro per aandeel, waar Vastned eerder zelf met een prognose kwam van minimaal 1,90 euro per aandeel.

''Het is wat beter geworden'', aldus Van Maanen. Hij noemde verder het verhogen van de verwachting van het direct resultaat ''sterk en positief''.
 
ABN Amro hanteert een koop-advies voor het aandeel Vastned, dat vrijdag sloot op 36,44 euro