Het Belgische farmacieconcern Omega Pharma voert exclusieve gesprekken met het Amerikaanse Perrigo om te worden overgenomen.

Dat meldt persbureau Bloomberg donderdag op basis van ingewijden.

Omega Pharma staat sinds begin juli in de etalage. Concurrenten voor de overname van Omega Pharma, zoals de eveneens Amerikaanse farmaciegigant Activis maar ook Sanofi en Boehringer Ingelheim, zouden zijn verslagen, zo wisten de bronnen. Een transactie wordt mogelijk al binnenkort openbaar gemaakt.

De Belgische producent van zelfzorggeneesmiddelen, die zonder recept verkrijgbaar zijn, zou meer dan 4 miljard euro op kunnen brengen. Dat is fors meer dan de 848 miljoen euro waarvoor de huidige eigenaren, oprichter en topman Marc Coucke en investeringsmaatschappij Waterland, het bedrijf begin 2012 van de beurs haalden.

Groei

Omega Pharma is sindsdien wel gegroeid, onder meer door de overname eveneens in 2012 van enkele tientallen geneesmiddelen van de Britse branchegenoot GSK. Daarvoor betaalde het Belgische bedrijf 470 miljoen euro.

De farmaceutische industrie wordt overspoeld door een golf fusies en overnames. Perrigo nam in juli vorig jaar Elan over voor bijna 9 miljard dollar.